Hub Moonen neemt afscheid als voorzitter van het College van Deskundigen SVWOH

Hub Moonen

In november heeft SVWOH afscheid genomen van de voorzitter van het College van Deskundigen, Hub Moonen. Hub is sinds de oprichting van de stichting zeer betrokken geweest als deskundige uit de branche. Door zijn werkzaamheden als projectmanager bij Altrad Services Benelux kon hij zitting nemen in het College van Deskundigen namens de VIB, de Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf. Ook was Hub bestuurslid binnen de Sectie Steigerbedrijven bij de VSB.

College van Deskundigen

“Vanuit mijn rol binnen de VIB legde ik de link met SVWOH, zodat de stichting alles rondom steigerbouwopleidingen en examens bewaakt. Samen met het College van Deskundigen zetten we grote stappen vooruit om de vakbekwaamheid binnen de steigerbouw naar een hoger niveau te tillen.” Als voorzitter probeerde Hub daar sturing aan te geven. Daarnaast had hij ook te maken met de stakeholders die hun visie hadden over de steigerbouw. Het was soms een uitdaging om deze wensen te vertalen naar de doelstellingen die je als stichting hebt.

Verder bekijkt het College van Deskundigen alle aanpassingen op de eind- en toetstermen en examenvragen die worden uitgevoerd door de Examencommissie en Werkkamer 1. Het College van Deskundigen buigt zich over de nieuwe aanpassingen. Zij bepalen of de aanpassingen terug moeten naar de tekentafel of dat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Vooruitgang geboekt

Voordat SVWOH bestond werden soortgelijke taken van het College van Deskundigen uitgevoerd in de Waarborgcommissie van DNV. DNV is de certificerende instantie die persoonscertificaten verstrekt aan personen die op steigers werken. Ook binnen deze commissie vervulde Hub de rol van voorzitter.  In de loop der jaren zijn er flinke vooruitgangen geboekt: “In de afgelopen 10 jaar heeft er een enorme opmars aan persoonscertificering plaatsgevonden.”

De start van een onafhankelijke stichting in de vorm van SVWOH is een goede start en keuze geweest. “De slager die zijn eigen vlees keurt, dat moet je niet willen en is moeilijk te verkopen in de markt”, aldus Hub. Met de structuur van de stichting is er meer duidelijkheid gekomen en is alles rondom scholing en examinering een stuk toegankelijker gemaakt voor iedereen.

Toekomst

Hub ziet voor zich dat SVWOH richting een zelflerende organisatie toegaat. Waarbij opleidingen en examens niet herhaald maar geactualiseerd worden. Met oog op het bijspijkeren van de kennis en vaardigheden van de steigerbouwer. Ook het digitaliseren en het uitbreiden met innovatieve zaken van het opleidingspakket die in de steigerbouw plaatsvinden is voor Hub de volgende stap.

SVWOH bedankt Hub voor zijn tomeloze inzet voor SVWOH en het College van Deskundigen.

Gerelateerde nieuwsberichten
Nieuws
Menu