Informatie voor de examenkandidaat

Het examen voor een persoonscertificaat kan worden afgelegd door tussenkomst van een (persoons)certificerende instelling die beschikt over een erkenning van de Raad voor Accreditatie. Het examen wordt afgenomen door examenorganisaties die een licentie hebben van de certificerende instelling. Bij succesvolle afronding van het examen wordt er een persoonscertificaat verstrekt dat 5 jaar geldig is. Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. De examens worden afgenomen volgens de ISO-17024-norm. De regels met betrekking tot het examen staan in het examenreglement.

SVWOH beheert de certificatieschema’s en de eind- en toetstermen aan de hand waarvan de kandidaat kan worden geëxamineerd.

De examens worden ontwikkeld, vastgesteld en bijgehouden door SVWOH. Wanneer een examenkandidaat slaagt voor het theorie- en het praktijkexamen ontvangt deze een persoonscertificaat van de certificerende instelling. Dit certificaat wordt door SVWOH geregistreerd in het centraal diplomaregister (CDR) SSVV.

Steiger waterpas bouwen
Steigerbouwer aan het werk

Examen aanvragen

Een examen aanvragen kan bij exameninstellingen die gerechtigd zijn om examens af te nemen voor de persoonscertificering binnen de steigerbouw.

Examen Monteur

Tijdsduur praktijkexamen Monteur en Eerste monteur
Maximaal 4,5 uur (270 minuten) voor de uit te voeren opdrachten. Monteren maximaal 3,5 uur (210 minuten). De tijd gaat in na het verstrekken van de examenopdracht.

Tijdsduur theorie-examen Monteur en Eerste monteur
Het theorie-examen duurt 2 uur. Dit examen wordt digitaal afgenomen.

Via de button hieronder kun je een demonstratie-examen starten. Je kunt met dit demonstratie-examen wennen aan de manier van vragen stellen. Je kunt niet oefenen met de theorie van het examen.

Belangrijke documenten

Alle documenten die nodig zijn voor de examinering, zoals het examenreglement, certificatieschema’s en begrippenlijsten hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Steigerbouwer met trap
Menu