Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Peter Hecker neemt afscheid van het bestuur. Yorick Lieffering neem namens VOMI zijn positie in. Peter startte in 1999 bij de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB). 25 jaar lang vulde de steigerbouwwereld een groot stuk van zijn agenda. We kijken terug op al het werk dat verzet is om de steigerbouwer uit te laten groeien tot de gerespecteerde Monteur Steigerbouw.

Verder nieuws uit de examencommissie en informatie over de registraties AHM & persoonscertificatenen. Met twee diagrammen tonen we de actieve persoonscertificaten in het CDR SSVV.

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief december 2023

Lees in deze nieuwsbrief het interview met Cora Versteeg van XY Masterclass. Verder een terugblik op de informatiebijeenkomst bij Bouwend Nederland KOMAT in Zoetermeer en de slagingspercentages en registratie-aantallen.

Nieuwsbrief oktober 2023

In deze nieuwsbrief introduceren we de instructievideo’s voor de digitale examens en lichten we de VCA-controle in SEP toe en benadrukken we het belang van de controle persoonscertificatie. Verder aandacht voor de herinvoering van het mondelingen examen en overig nieuws uit de examencommissie en het college van Deskundigen.

Nieuwsbrief juli 2023

In deze nieuwsbrief kijken we naar het te ontwikkelen examen Steigerinspecteur. We zoomen in op het slagingspercentage van de examens Monteur en Eerste Monteur en welke plannen er zijn om SEP beter toegankelijk te maken. Verder in de nieuwsbrief de belangrijkste besluiten en nieuwtjes van het afgelopen kwartaal.

Nieuwsbrief maart 2023

Veel feedback op concept Herziene Richtlijn Steigers. Ontwikkeling van het examen Steigerinspecteur. En hoe bevalt SEP in de praktijk? De eerste resultaten. Welkom Christel Peppelenbos.

Nieuwsbrieven 2022

Nieuwsbrief december 2022

Hans Crombeen, bestuursvoorzitter van SVWOH vertelt in een interview enthousiast over de ontwikkelingen die in 2023 gaan spelen. Onderzoek naar Europese certificering, oprichten van de Werkkamer Hangbruginstallaties en de veranderingen uit de nieuwe Richtlijn Steigers. Genoeg om de handen voor uit de mouwen te steken.

Nieuwsbrief juli 2022

Per 1 september aanstaande gaat SEP, het nieuwe examenplatform van SVWOH, live. De examens Monteur en 1e Monteur worden dan geheel via het nieuwe platform afgenomen. We spraken met examinator Addo Kraan die namens IQC het examen afnam en vroegen hem naar zijn bevindingen.

Nieuwsbrief mei 2022

In deze nieuwsbrief zoomen we in op de ontwikkelingen rond het nieuwe examenplatform SEP. De releasedatum is verschoven. In de nieuwsbrief leggen we uit waarom.

Nieuwsbrief februari 2022

We spraken met Emile Bakkum over continue bijscholing voor monteurs, zijn verwachtingen bij de herziening Richtlijn Steigers en de toekomst van het branchecertificaat SVWOH. Verder is de toetsing en registratie van de aspirant hulpmonteur in het SVWOH Examen-platform (SEP) een feit.

Nieuwsbrieven 2021

Nieuwsbrief november 2021

We zijn nog in afwachting van de herziening van de Richtlijn Steigers maar zitten ondertussen niet stil. Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe examenplatform dat de gebruikers meer mogelijkheden en gemak gaat bieden. Verder in deze nieuwsbrief: Jakob Spakman als nieuwe voorzitter College van Deskundigen, het examen 1e monteur en de nieuwe tarieven.

Nieuwsbrief januari 2021

Dit is de eerste nieuwsbrief van het 2021. We blikken terug op het afgelopen kwartaal, want er is veel veranderd. Zo is de nieuwe website live gegaan, zijn er diverse documenten herzien en hebben we afscheid genomen van de voorzitter van het College van Deskundigen, Hub Moonen.

Nieuwsbrief juni 2021

In de nieuwsbrief van juni 2021 starten we met een update over de examens. Ingeborg Gries en Dick Koster vertellen over hun passie voor de steigerbouwwereld. Twee professionals met veel praktijkervaring én goede ideeën.

Nieuwsbrief april 2021

In deze tweede nieuwsbrief van 2021 praten we je bij over de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Op dit moment werken we hard aan het herzien en verbeteren van de theorie-examens Monteur en 1e Monteur. In ons College van Deskundigen verwelkomden we Chris Hunter. Lees over zijn ideeën in het interview.

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief oktober 2020

Lees hier de nieuwsbrief van SVWOH. Deze verschijnt meerdere keren per jaar. De nieuwsbrief is ook te downloaden vanaf onze website www.svwoh.nl. Binnen SVWOH spelen diverse zaken. In deze nieuwsbrief informeren wij u hierover.

Menu